#azi plantăm!

#azi plantăm!

 

Ziua de luni, #10 iunie 2024, a reprezintat, pe lângă un nou început de săptămână și un nou început pentru doi copăcei din specia Sequoia. Aceste două exemplare de SEQUOIA SEMPERVIRENS, o specie cu valență ecologică mare și șanse sporite de adaptare, au fost plantate în Parcul Carol I din Capitală în cadrul evenimentului #aziplantăm!🪴🪴   

                   

Micuții proaspăt plantați vin să-l înlocuiască pe bunicul lor, mărețul arbore mamut care a ieșit la pensie deoarece se uscase și a fost defrișat anterior anului 2009; ce era special la acesta era faptul că fusese cuprins în Lista arborilor ocrotiți din Municipiul București, conf. Ioan-Cristian Iojă – Metode și tehnici de evaluare a calității mediului în Municipiul București și astfel a fost un membru important al Parcului Circului.                                                    

 

Dar cum lucrurile evoluează, a venit rândul puilor de SECVOIA SEMPERVIRESCENTĂ, care au fost dăruiți Bucureștiului (Parc Carol I) de un donator care s-a îngrijit să fie aclimatizați timp de 2 ani, rezultând astfel o specie cu șanse mai mari de acomodare decât predecesorul lor (Sequoiadendron giganteum).       

 

DESPRE SEQUOIA (SECVOIA)

Sequoia este un gen de conifere din: Familia Cupressaceae, Subfamilia Sequoideae, originar din America de Nord, China.

Denumirea este asociată cu mai multe specii și anume: 

  • Sequoia sempervirens,
  • Sequoiadendron giganteum,
  • Metasequoia glyptostroboides. 

Toate cele trei specii ating dimensiuni impresionante în arealul natural, cu o speranță de viață estimată la 5000 de ani.