Informatii sporturi nautice

INFORMARE 

privind practicarea sporturilor nautice individuale pe lacurile
aflate în  administrarea ALPAB.

Perioada de agrement pe lacuri este
Aprilie-Octombrie.

Măsurile prevăzute mai jos descriu cadrul în care se poate practica activitatea sportivă de agrement pe lacurile administrate de către ALPAB, în cazul sporturilor individuale. Măsurile sunt aplicabile tuturor persoanelor care vor să practice sporturile nautice cu ambarcaţiuni mici (caiac – canoe, skif,  hidrobiciclete, bărci pneumatice, stand up paddle, ambarcaţiuni propulsate prin forţă umană, etc)  pe lacurile administrate de către ALPAB în următoarele condiţii:

  • Este permisă practicarea sporturilor nautice pe lacurile GRIVIŢA, STRĂULEŞTI, BĂNEASA,HERĂSTRAU, FLOREASCA, TEI, TINERETULUI şi CAROL cu asigurarea măsurilor de protecţie a zonei ecologice, păstrarea liniştii, a curăţeniei pe luciul apei, evitarea accidentelor, desfăşurarea activităţii de navigaţie în siguranţă. Pescuitul din ambarcatiune – interzis.
  • Navigarea se va face de-a lungul malurilor păstrându-se o zona de siguranţă de cel puţin 10-20 m faţă de mal.
  • Schimbarea sensului de deplasare sau traversarea lacului se face numai în condiţii de siguranţă şi fără a perturba buna desfăşurare a celorlalte activităţi nautice.
  • In zonele balizate destinate activităţilor sportive de către cluburi este interzisa navigaţia.
  • Lansarea / acostarea ambarcaţiunilor la alte pontoane decât cele stabilite este interzisă.
  • Deasemenea, activităţile în scop comercial sunt interzise

Nerespectarea prevederilor prezentei informări privind practicarea sporturilor nautice pe lacurile aflate în administrarea ALPAB, precum şi a celorlalte prevederi legale valabile privind siguranţa navigaţiei şi a protecţiei mediului se sancţionează conform reglementărilor în vigoare.