Săptămâna Altfel – Școala Verde

Săptămâna Altfel – Școala Verde

ALPAB sprijină demersul instituțiilor de învățământ și de cultură din Municipiul București în ceea ce privește organizarea de acțiuni de ecologizare desfășurate în parcurile din administrarea sa, în cadrul proiectelor de tip „Școala Altfel”, respectiv „Săptămâna Verde”, așa cum a făcut-o de-a lungul timpului, prin diverse proiecte de ecologizare, plantare de copaci sau material dendrofloricol. Aceste acțiuni de plantare se pot desfășura în anumite perioade ale anului, anume în lunile de primăvară și toamnă, adaptate sezonului și condițiilor atmosferice de la momentul respectiv.

 

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București are programate în sezonul 2024 astfel de evenimente, însă, ca de fiecare dată, își arată deschiderea spre a derula, împreună cu ISMB sau cu diverși actori din sfera civică diverse proiecte de ecologizare a anumitor zone din administrarea sa, de plantare a materialului dendrofloricol, de vizitare a serelor din administrarea sa, de realizare a anumitor ateliere interactive de grădinărit, realizare compost, ș.a, în măsura disponibilității.

 

Vă putem transmite câteva dintre acțiunile întreprinse de ALPAB în cursul anului 2023 care sunt în concordanță cu acest subiect:

  • În cadrul programului SăptămânaVerde, în data de 6 Mai 2023, elevii claselor Pregătitoare și a IV-a de la școala gimnazială nr 7 București au participat la acțiunea de plantare de flori în jardinierele din Serele Libertății care se află în Parcul Herăstrău. Aceștia au vizitat serele și au învățat despre obiectul de activitate al acestor sere. Apoi, au plantat chiar ei flori. Au învățat, astfel, cum să aibă grijă de natura care îi înconjoară.
  • Pe 8 Aprilie 2023 s-au plantat, pe aliniamentul Râului Dâmbovița, între Podul Mihai Bravu și Podul Nicolae Grigorescu, 70 de arbori cu ajutorul OMV Petrom – fiind și sponsor principal –, a asociațiilor Mai Mult Verde Act for Tomorrow, Viitor Plus Plantăm fapte bune în România Padurea Copiilor și Asociația Parcul Natural Văcărești și cu ajutorul voluntarilor și echipei A.L.P.A.B.

Iar acestea sunt câteva exemple de evenimente dedicate acestor campanii de ecologizare, plantare, etc pe care ALPAB le-a desfășurat în acest an și pe care le poate repeta/adapta, în funcție de solicitările pe care le va primi în perioada următoare.

 

Dacă reprezentați o instituție de învățământ sau ONG care dorește să demareze astfel de proiecte, vă rugăm să ne transmiteți printr-un e-mail la adresa office@alpab.ro detalii legate de acțiunile pe care doriți să le implementați, din sfera unor domenii precum ecologie, împădurire, acțiuni de grădinărit, de realizare compost, de realizare sesiuni de educare și conștientizare a întreținerii spațiilor verzi. Vă rugăm ca în respectivul e-mail să ne transmiteți informații relevante precum:

-Denumirea instituției de învățământ/ ONG

-Perioada când se dorește realizarea proiectului

-Specificul proiectului, cu detaliere privind acțiunile care se doresc a se desfășura, precum și a modalității concrete prin care ALPAB poate sprijini acest demers

-Numele si datele de contact ale persoanei responsabile