Expoziții mediteraneene și tropicale Steward 2024

Expoziții mediteraneene și tropicale

Steward 2024

Update 10.06.2024:

Prelungim expoziția STEWARD 2024 cu încă o săptămână! Noua perioadă de vizitare va fi 10-17 iunie 2024.

La cererea voastră, dragii noștri vizitatori iubitori de plante, suntem încântați să anunțăm că expozițiile noastre de flori tropicale și mediteraneene vor continua pentru încă o săptămână!

Nu ratați această șansă unică de a explora minunățiile botanice într-un cadru de poveste la pavilioanele expoziționale Expoflora A și B din Parcul Herăstrău!

Vă așteptăm cu drag la Expoflora în intervalul 10:00-20:00.

 

În perioada 10 mai-10 iunie 2024, vă așteptăm zilnic, între 10:00 – 20:00, cu brațele deschise să explorați universul plantelor mediteraneene și tropicale în pavilioanele Expoflora A și B din Parcul Herăstrău! De la măslini, la lavandă și la agava americană și tot ce este între ele, veți găsi ceva care să vă inspire și să vă fascineze!

Așa că nu uitați, vă așteptăm în fiecare zi, de Luni până Duminică, în Parcul Herăstrău, la Pavilioanele ExpoFlora A și B pentru a vă bucura de fumusețea plantelor cu specific Mediteranean și Tropical! Vă asigurăm că veți avea parte de o experiență de neuitat! Iar vizita poate fi imortalizată la Photo Cornerele din fiecare pavilion în parte!                                                                                                                                             

🧐Ce veți putea găsi în fiecare dintre pavilioane?                                                                                                         

☀️În PAVILION MEDITERANEEAN A – Zonă cu informații despre expoziție, zonă de photocorner dedicat copiilor, zonă photocorner plante mediteraneene, zonă plante aromatice și zonă plante mediteraneene interior/exterior;                                                                                                                             

☀️În PAVILION TROPICAL B – Zonă cu informații despre expoziție, zonă de palmieri și cactuși, zonă de photocorner dedicat copiilor, zonă photocorner plante tropicale, zonă instalație orhidee și zonă plante tropicale interior/exterior;   

De ce #Steward2024? Denumirea vine din anii ‘70 când o distinsă doamnă care lucra la Tarom ca stewardesă pe linia București – Adu Dhabi – Bangkok – Singapore s-a oferit cu generozitate să ne aprovizioneze regulat din aceste țări calde cu semințe și răsaduri ale unor flori rare. Nu a dorit nici atunci, cum nu dorește nici acum când este o bunică minunată, să-i facem cunoscut numele.

Atât de prolific a fost acest ajutor, încât fosta administrație a IAPIT semna un protocol cu Tarom care se angaja să aprovizioneze cele patru pavilioane Expoflora cu plante de colecție aduse din cele patru zări cunoscute pentru flora lor senzațională (Mediterana, Indochina, Caraibe și Oceania).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Aceste spații moderne sunt destinate să găzduiască o gamă variată de expoziții și evenimente culturale care să inspire și să încânte comunitatea noastră.

După încheierea expoziției inaugurale, pavilioanele vor fi disponibile pentru închiriere. Dacă doriți să organizați evenimente culturale sau expoziționale, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: office@alpab.ro.

 

🍀Expoziția Steward 2024 poate fi o delectare pentru pasionații de floricultură, colecționarilor de exemplare spectaculoase, sau de ce nu, acelor persoane dedicate florilor și plantelor! Și poate fi vizitată cu întreaga familie, pentru că nici cei mici nu au fost uitați, așa că vă așteptăm în număr cât mai mare!