ALPAB împreună cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, plantează 70 de arbori pe aliniamentul Râului Dâmbovița în cadrul programului „România plantează pentru mâine”

Foto credit: Helmut Ignat, Asociatia Parcul Natural Vacaresti

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti împreună cu Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti plantează 70 de arbori pe aliniamentul Râului Dâmbovița în cadrul programului „România plantează pentru mâine”

70 de locuri unde nu mai există arbori în aliniamentul Râului Dâmbovița vor primi noi locuitori pe 8 aprilie 2023

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (A.L.P.A.B) împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești vor planta, pe 8 aprilie, 70 de arbori pe aliniamentul Râului Dâmbovița, între Podul Mihai Bravu și Podul Nicolae Grigorescu. La eveniment vor participa 50 de voluntari și personal de specialitate al celor doi inițiatori. Acțiunea face parte din programul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România.

“Ne bucură faptul că facem parte din programul <<România plantează pentru mâine>> și că putem contribui la dezvoltarea biodiversității din capitală. Pe 8 aprilie vom planta pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița, 70 de arbori și specii locale rezistente la condițiile orașului care vor dezvolta, în timp, un ecosistem sănătos ce va aduce beneficii mediului urban. Aceasta inițiativa aduce în comun resurse și competențe fiind un semnal foarte bun pentru sprijinirea parteneriatelor între mediul instituțional, ONG uri și companii private. Iubim ceea ce facem și încercăm să conectăm zonele verzi-albstre urbane și să îngrijim vegetația pentru a avea un oraș mai verde, mai prietenos cu biodiversitatea și cu locuitorii săi.” Declară Corina Bega – Director A.L.P.A.B

Vor fi plantate și îngrijite un mix de 70 de specii locale (frasin, tei, paltin), specifice zonelor de aliniament stradal, cu vârste de peste 5 ani și o circumferință a trunchiului  între 20 și 25 de cm. Proiectul de plantare și îngrijire al arborilor de pe aliniamentul Râului Dâmbovița face parte din programul „România plantează pentru mâine”, inițiat de o coaliție de 6 organizații neguvernamentale: Mai mult Verde, Act for Tomorrow, Viitor Plus, Plantăm Fapte Bune în România, Pădurea Copiilor și Asociația Parcul Natural Văcărești și sprijinit financiar de compania OMV Petrom.

“Prin această acțiune ne dorim creșterea numărului arborilor din oraș și îngrijirea coridoarelor verzi-albastre din proximitatea Parcului Natural Văcărești pentru o mai bună conexiune între zonele naturale și semi-naturale ale orașului. În același timp, acțiunea este și un bun exemplu de colaborare între factori interesați precum ONG-uri , instituții publice, companii private și voluntari. Dorim să promovăm un exemplu de succes care poate conduce la schimbarea felului în care arată Bucureștiul și la felul în care locuitorii acestora interacționează cu spațiile verzi.”, a declarat Dan Bărbulescu, Directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.

Alături de Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, A.L.P.A.B a pregătit și sădit, la finalul lunii martie, un spațiu de 500 de m2, situat pe malul Râului Dâmbovița, în proximitatea Parcului Natural Văcărești. Au fost plantate peste 15 specii de plante și care, treptat, se vor autosusține și vor putea asigura un habitat pentru insecte polenizatoare, hrană pentru păsări și vor contribui la conectarea spațiilor verzi care sunt adevărate „coridoare verzi” pentru infrastructura verde albastră a orașului.

Despre A.L.P.A.B

Natura este o componentă importantă a calității vieții în cel mai poluat și cel mai important centru industrial și comercial al țării, de aceea A.L.P.A.B depune toate eforturile să dezvolte patrimoniul natural al capitalei și să devină un model administrare eficientă a spațiilor naturale urbane, contribuie constant la regenerarea urbană și conectează tot ceea ce este fragmentat. Instituția își dorește să se asigure că moștenirea naturală este protejată și îmbunătățită pentru generațiile actuale și viitoare. În calitate de membru cu drepturi depline a Federației Europene a Parcurilor EUROPARC, A.L.P.A.B contribuie la promovarea conceptului de dezvoltare durabilă prin acțiuni de conservare a biodiversității și utilizare eficientă a resurselor naturale pe care le administrează.

 

Puteți urmări activitatea A.L.P.A.B pe:

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti                                              WebSite: alpab.ro